Hvorfor skal man melde sig ind i en a-kasse?

Hvorfor skal man melde sig ind i en a-kasse?

Når man kommer ud på arbejdsmarkedet, er der en del ting, man bør tage stilling til. Man skal have styr på fradrag og skat, tænke over ens økonomi og opsparing, tænke over pensionen, overveje at melde sig ind i en fagforening, m.m. Man bør også sikre sig, hvis man pludselig en dag står uden arbejde.

Når man kommer ud på arbejdsmarkedet, er der en del ting, man bør tage stilling til. Man skal have styr på fradrag og skat, tænke over ens økonomi og opsparing, tænke over pensionen, overveje at melde sig ind i en fagforening, m.m. Man bør også sikre sig, hvis man pludselig en dag står uden arbejde. Det kan man gøre, ved at melde sig ind i en a-kasse.

Fordele ved at være medlem

Som udgangspunkt er det altid en god idé at være medlem af en a-kasse, fordi man er sikret økonomisk, hvis man bliver ledig. Mange forestiller sig nok ikke, at de pludselig bliver fyret, men sandheden er, at man aldrig ved, hvad fremtiden bringer. Ordet a-kasse er en forkortelse for arbejdsløshedskasse, hvor man sikres økonomisk i tilfælde af arbejdsløshed. Hvis man er medlem, når man bliver ledig, så kan man modtage dagpenge i stedet for f.eks. kontanthjælp. Det er en stor fordel, fordi dagpengesatsen er højere, og der er nogle specifikke krav til ens økonomi, for at kunne modtage kontanthjælp.

Hvornår skal man melde sig ind?

Det gælder om hurtigst muligt at få meldt sig ind i en a-kasse, hvis man ikke allerede er det. Mange steder er der 12 måneders anciennitet. Dvs. at skal være medlem af arbejdsløshedskassen mindst 1 år, før man får ret til at få udbetalt dagpenge. Derfor kan man med fordel melde sig ind, allerede mens man er under uddannelse. Så kan man også få udbetalt dagpenge, hvis man starter med at være ledig i en periode, når man er færdiguddannet. Der findes mange forskellige af slagsen, som man kan blive medlem af. Så det kan være en god idé at danne sig et overblik. Hvis du bor i det nordjyske, kan læse mere på migogaalborg.dk: se a-kasse overblikket her.

Kyststien
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *